luni , 25 martie 2019, 07:30
Home / Local / Actualitate / Opt elevi merg la naționala de română

Opt elevi merg la naționala de română


Opt elevi vasluieni s-au calificat pentru etapa națională a olimpiadei de limba și literatura română ca urmare a clasării pe primul loc la faza județeană. Altfel spus, va fi unul pentru fiecare clasă de gimnaziu și liceu.
La clasa a V-a, județul va fi reprezentat de Vladiana Grigoraș, de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, îndrumată de prof. Rodica Mihalache, iar la clasa a VI-a, de Theodora-Sabina Cărare, de la aceeași școală, îndrumată de prof. Elena Alexa.
Pentru clasa a VII-a, s-a calificat Andrada Avădanei, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui, pregătită de prof. Anița Avram Rusu, iar pentru clasa a VIII-a, Ana-Maria Acsinte, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui, îndrumată de prof. Geta Ciubotaru.
Fiecare dintre cele patru eleve se va întrece cu cei mai buni copii din țară în intervalul 19-22 aprilie. Faza națională a olimpiadei de limba și literatura română pentru gimnaziu se va desfășura la Deva, județul Hunedoara.
În ceea ce-i privește pe liceeni, la clasa a IX-a, cel mai bun punctaj a fost obținut de Florentina Popa, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, pregătită de prof. Stela Ghiță Enache.
Elevul care va reprezenta județul la clasa a X-a, Remus Valentin Dediu, învață la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și este îndrumat de prof. Irina Nicolescu.
Clasele a XI-a și a XII-a vor fi reprezentate de eleve din Bârlad, care învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”: Andrada Lorena Bîgu, pregătită de prof. Mihaela Oportov, și Teodora Popa, îndrumată de prof. Mihaela Cîrjonțu.
Etapa națională pentru liceeni va avea loc în perioada 25-29 aprilie și va fi găzduită de Alba Iulia, județul Alba.
La faza județeană a olimpiadei, care a avut loc sâmbătă, 5 martie, au participat 240 de elevi din întreg județul.
În ceea ce-i privește pe ocupanții locurilor II de la clasele de gimnaziu, aceștia s-au calificat la faza națională a Concursului „Ionel Teodoreanu”. Este vorba despre Miruna Cristiana Grigoraș (clasa a V-a, Școala „Constantin Parfene” Vaslui, prof. Rodica Mihalache), Smărăndița Ouatu (clasa a VI-a, Școala „Elena Cuza” Vaslui, prof. Anița Avram Rusu), Irina Alexandra Ciurescu (clasa a VII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Mihaela-Dumitrița Bahman) și Mălina-Miriam Matcașu (clasa a VIII-a, Școala „Constantin Parfene” Vaslui, prof. Elena Alexa).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *