marți , 18 iunie 2019, 00:36
Home / Local / Actualitate / “Caravana Poftă de Carte”, în județul Vaslui

“Caravana Poftă de Carte”, în județul Vaslui


Săptămâna aceasta, Asociația “OvidiuRo” desfășoară în județul Vaslui acțiunea “Caravana Poftă de Carte”, care implică sesiuni de citit în grădinițele din comunitățile sărace, cu scopul de a conștientiza importanța cititului interactiv, precum și a unei alimentații sănătoase.
“Proiectul își propune să încurajeze prezența la grădiniță a copiilor defavorizați și să informeze părinții și factorii locali cu privire la Legea nr. 248/2015 – «Fiecare Copil în Grădiniță», prin care familiile cu venit mai mic de 284 de lei/membru pot primi lunar un tichet social de 50 de lei dacă își duc zilnic copilul la grădiniță. Cu 5.963 de copii eligibili pentru a primi tichete sociale, județul Vaslui este al doilea din țară (după Iași). Grădinițele selectate pentru Caravană sunt din comunele Bogdănești, Ciocani, Voinești și Oșești. La fiecare grădiniță vom susține sesiuni de citit interactiv pentru copii și părinți, le vom oferi celor mici câte o carte pentru acasă, vor avea loc activități de încurajare a unei alimentații sănătoase și, de asemenea, vor fi organizate discuții cu membrii comunității cu privire la implementarea legii menționate. Împreună, trebuie să încurajăm accesul la educație preșcolară al tuturor copiilor din județul Vaslui, dându-le astfel șansa la un start corect la școală și în viață”, a declarat Irina Dobriță, manager de comunicare în cadrul Asociației “OvidiuRo”.
La sfârșitul săptămânii, participanții la “Caravana Poftă de Carte” vor fi prezenți și la o întâlnire de lucru județeană, care va avea loc la Prefectura Vaslui, cu participarea prefectului Isabel Bogdan.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul Vasile Pavăl devine scouter la echipa de fotbal CSM Vaslui

Primarul Vasile Pavăl susține că a fost înfrânt de propria echipă de fotbal, CSM Vaslui, …

Şcolile vor primi fonduri pentru amenjarea grupurilor sanitare

Pe 7 iunie 2019 a intrat în vigoare, prin publicarea în Monitorul Oficial nr 459, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *