sâmbătă , 15 decembrie 2018, 08:29
Home / Naţional / Actualitate / Depistat conducând un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice

Depistat conducând un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – P.T.F. Sculeni au depistat un bărbat care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 24 martie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Ion B., în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Lituania.
La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică şi vorbea incoerent, fapt pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma unui control efectuat asupra autoturismului a fost descoperit un recipient din material plastic, ce conținea un lichid de culoare roșie cu miros specific de vin.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cetăţeanul moldovean a fost dus la sediul Serviciului Poliției Rutiere unde a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultând o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă ,, Prof. Dr. Nicolae Oblu ” Iaşi.
Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a consumat băuturi alcoolice (500 ml bere și 500 ml vin) în localitatea Poieni, după care a urcat la volanul autoturismului pe care l-a condus până în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o imbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *