marți , 22 ianuarie 2019, 17:12
Home / Local / Actualitate / Vasluieni, premiați la Gala Excelenței în Asistență Socială

Vasluieni, premiați la Gala Excelenței în Asistență Socială


Gala Națională a Excelenței, eveniment organizat anual de Colegiul Național al Asistenților Sociali, i-a recompensat din nou, marți, pe cei mai merituoși asistenți sociali, precum și personalitățile care susțin acest domeniu. Festivitatea de premiere a avut loc la Ateneul Român și a fost prezentată de Andreea Marin, în timp ce Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Adrian Naidin, Daniel Leș și trupa Holograf au oferit un spectacol de neuitat.
Dintre cele 18 premii care au fost decernate în cadrul Galei, patru au revenit finaliștilor din Vaslui. Astfel, Mihaela Zanoschi, director executiv al Asociației „Bună ziua, copii din România” Bârlad, a primit Premiul asistentului social al anului 2016, Marius Dohotaru, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Vaslui a obținut Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției drepturilor copilului, Simona Luncanu, asistent social la Spitalul Județean, a obținut Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale, iar la categoria “Personalități”, Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței sociale i-a fost acordat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Ionel Armeanu Ștefănică.
“Trăiesc un sentiment mai aparte. Pe de o parte, sunt foarte bucuros pentru că este recunoscută munca tuturor celor de la Vaslui, dar, în același timp, am un sentiment de tristețe că este premiul pentru întreaga carieră, care, din păcate, se apropie de sfârșit. Este foarte bine când îți este apreciată munca, și aș spune că este munca întregii echipe de la DGASPC Vaslui, a celorlalte organizații cu care intrăm în contact și în primul rând a presei, pentru că nu s-ar afla nimic dacă presa nu ar scoate în evidență activitatea, atât cu lucruri bune, cât și cu lucruri mai puțin bune. Nu cred că poți să faci ceva fără să greșești. Ce-mi pare rău este că trebuie să intervenim în foarte multe cazuri care nu ar trebui să fie. Asistenții sociali sunt în mijlocul celor mai grave și mai complexe probleme cu care se confruntă societatea – sărăcie, boli mentale, discriminare, abuzuri, încercând să găsească soluții”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *