joi , 19 iulie 2018, 01:50
Home / Local / Învăţămant / Zilele Școlii ”Ștefan Ciubotărașu” din Lipovăț

Zilele Școlii ”Ștefan Ciubotărașu” din Lipovăț


Gimnaziul “Ştefan Ciobotăraşu” din Lipovăţ a ţinut să marcheze cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Şcolii. Activităţile au debutat cu un program artistic, copiii impresionând asistența prin muzică şi dans.
Alături de şcoală s-a aflat şi primarul Valerian Hriscu, un înfocat susţinător al educaţiei, dacă ţinem cont de sumele repartizate de la bugetul local pentru reabilitarea şcolilor.
“Ne dorim foarte mult o școală nouă la Lipovăț. Avem sumele necesare, avem locația, însă ne-am blocat în momentul când am solicitat avizul PSI. La fel se întâmplă și cu sala de sport. Sperăm să deblocăm situația și să începem lucrările”, a spus primarul Valerian Hriscu.
A urmat lansarea revistei şcolare “La ce visează mugurii” şi premierea celor care s-au remarcat la concursul de creaţie literară, la care au participat elevi şi 26 de cadre didactice din judeţ.
“O mare realizare a noastră o reprezintă revista şcolii, care a apărut în condiții grafice excelente. Dorim promovarea ei în rândurile elevilor şi dascălilor din judeţ prin partenerii noştri, Casa Corpului Didactic, Biblioteca Judeţeană şi Muzeul Judeţean”, a menţionat directorul școlii, Vasile Sprîncenatu.
Zilele Şcolii din Lipovăţ au continuat cu cea de a doua ediţie a simpozionului judeţean “Pe drumuri de costişe…”, eveniment care face parte din proiectul educaţional “Acasă la Ciobotăraşu” și care are două secţiuni: literatură şi istorie.
“Alături de noi s-au regăsit oameni de istorie cunoscuţi la nivel de judeţ, dar şi în ţară. Avem şi participare indirectă, colegi din țară trimiţând lucrări la simpozionul nostru. Pentru că evenimentul nostru se bucură de aprecieri, dorim ca la ediția viitoare să-l regionalizăm, astfel încât participarea din afara județului să fie și mai mare”, a completat Vasile Sprîncenatu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Sergiu Anton este noul șef la Rutieră

Comisarul de poliție Sergiu Anton a contestat nota de la concursul de ocupare a postului …

Punctaje generoase la gradații de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a dat publicităţii lista cu punctajele obţinute de cadrele didactice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *