miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:35
Home / Local / Actualitate / Moaștele Sfântului Efrem cel Nou, la Biserica “Sf.Parascheva” din Vaslui

Moaștele Sfântului Efrem cel Nou, la Biserica “Sf.Parascheva” din Vaslui


La Biserica cu hramul “Sf.Parascheva” din Vaslui, zeci de credincioși participă la slujbele făcute în cinstea Sfântului Efrem cel Nou. Preotul paroh, Nicolae Bădărău, a reușit să aducă la biserică, spre închinare credincioșilor, papucelul Sfântului Efrem cel Nou, precum și o părticică din moaștele lui, de la Biserica “Sf.Nectarie” din Draxeni, comuna Rebricea, pe care le-a primit în dar în anul 2015, de la Mănăstirea Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, de pe Colina Neprihăniților din orășelul Nea Makri, din Attica, Grecia.
A devenit o tradiție ca la posturile mari să se aducă la Biserica “Sf.Parascheva” câte o icoană sau moaștele unui sfânt. Racla cu părticele din moaștele Sf.Efrem cel Nou va sta până joi, 23 martie, perioadă în care se vor săvârși acatistul Sf.Nectarie, rugăciuni de mulțumire și Sf.Maslu.
Alături de raclă se regăsește și Icoana Sf.Nectarie, care aparține Bisericii “Sf.Parascheva”, achiziționată în semn de mulțumire la ridicarea sfintei biserici.
Efrem cel Nou este un mare sfânt, descoperit recent, al Bisericii Ortodoxe, care este cunoscut atât pentru marea sa putere făcătoare de minuni, cât și pentru rapiditatea ajutorului său. El este supranumit “Grabnic ajutător în toate nevoile” și este cunoscut ca salvator al celor deznădăjduiți și ocrotitor al celor dependenți de droguri. Toți cei care i s-au rugat Sfântului Efrem cel Nou cu smerenie, credință și dragoste au dobândit rapid mijlocirile sale. Unii i-au citit Paraclisul sau Acatistul, alții (întrucât nu aveau timp și problema trebuia rezolvată urgent) numai l-au chemat din toată inima în ajutor, simplu, fără o rugăciune specială, ci spunând: “Sfinte Efrem cel Nou, ajută-mă să…”. De multe ori, ajutorul Sfântului a venit înainte ca oamenii să termine rugăciunea către el sau imediat după!
Programul zilelor de marți, 21 martie, și miercuri, 22 martie: ora 9-Acatistul Sf.Nectarie, ora 18-Sf.Maslu; joi, 23 martie: ora 9-Acatistul Sf.Nectarie, Rugăciuni de mulțumire, ora 10.30: Plecarea Sf.Moaște.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *