duminică , 27 septembrie 2020, 05:33
Home / Local / Învăţămant / Micii matematicieni ai Vasluiului

Micii matematicieni ai Vasluiului


Zece elevi vasluieni s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de matematică. Dintre aceştia, cinci sunt de gimnaziu, din care doi de la clasa a şasea, şi cinci de liceu, din care doi sunt de la clasa a XI-a.
La şcoli gimnaziale, cel mai bun punctaj a fost obţinut de Alin Constantin Sava, elev în clasa a VIII-a la Şcoala „Alexandra Nechita” Vaslui, îndrumat de profesoara Camelia Galan, care a acumulat 22 de puncte. Alături de el, la etapa naţională s-au mai calificat Teona Marta, de la Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi, din clasa a cincea, pregătită de profesorul Adrian Talaşman, Andrei Tudor Matei, tot de la Colegiul „Cuza Vodă”, pregătit de Adrian Talaşman, şi Petruţ Rareş Gheorghieş, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK), pregătit de profesorul Gelu Flueraş, ambii de la clasa a şasea, şi Delia Mihăilă, elevă a Şcolii „Mihail Sadoveanu” Huşi, profesor Maria Mihăilă, de la clasa a şaptea.
De la liceu merg mai departe Angel Butnaru, de la Liceul „Nicolae Iorga” Negreşti, clasa a IX-a, îndrumător profesoara Iuliana Cotae, Andreea Agheorghiesei, de la LMK, profesor îndrumător Sergiu Romaşcu, de la clasa a X-a, Francesa Iovu, de la Colegiul „Cuza Vodă” Huşi, profesor Adrian Talaşman, şi Diana Mirciu, LMK, profesor Sergiu Romaşcu, ambele de la clasa a XI-a, şi Dragoş Ciocan, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negreşti, de la clasa a XII-a, pregătit de profesoara Iuliana Cotae.
Faza naţională a Olimpiadei de Matematică se va desfăşura la Timişoara, în perioada 19-23 aprilie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *