duminică , 27 septembrie 2020, 17:45
Home / Local / Actualitate / Grevă japoneză la DJST Vaslui

Grevă japoneză la DJST Vaslui


Sindicatul Naţional pentru Sport şi Tineret a trimis ieri un mail la toate unităţile subordonate Ministerului, solicitând angajaţilor să iasă în faţa sediilor pentru a se fotografia, dar fără a perturba activitatea instituţiilor şi programul de lucru. Așa s-a întâmplat și la sediul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Vaslui, unde salariații au ieșit în curtea instituției, unde și-au făcut poze cu spatele la fotograf.
“Apelul membrilor Sindicatului Naţional pentru Sport şi Tineret este de unitate şi solidaritate în jurul acestui protest comun, primul la care participă toţi colegii din domeniul nostru. Este important să urmăm iniţiativa de a face poze de grup şi individuale în faţa instituţiilor noastre sau fiecare la locul de muncă, cu sau fără banderolă albă, dar cu spatele la fotograf. Protestul nu a afectat activitatea instituţiilor, programul acestora desfăşurându-se în condiţii normale”, se arată în mailul trimis de SNST.
Reprezentanții DJST Vaslui recunosc că salariile sunt cele mai mici din tot sistemul bugetar: ”Sunt probleme grave în sistemul nostru. Se lucrează pe salariul minim. Din 2007 nu s-a mai înregistrat nicio mărire de salariu, iar anul trecut ar fi trebuit să se mărească salariile şi celor din cadrul cluburilor sportive şi direcţiilor judeţene, nu doar angajaţilor Ministerului”.
Angajaţii din cluburi sportive, direcţii judeţene pentru sport şi tineret, complexuri sportive naţionale şi case de cultură ale studenţilor care participă la protest, solicită aplicarea corectă a HG 1/2017 privind salariul minim brut pe ţară, care, de la 1 februarie 2017 este 1.450 de lei, precum şi a deciziei Curţii Constituţionale nr. 794/2016.
Protestanţii solicită şi încadrarea personalului pe funcţii corespunzătoare activităţii prestate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *