miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:28
Home / Local / Actualitate / Activităţi prilejuite de Ziua Mondială a Sindromului Down

Activităţi prilejuite de Ziua Mondială a Sindromului Down


An de an, zilele care promovează solidaritatea cu persoanele din categorii vulnerabile, ce au şi calitatea de beneficiari ai serviciilor specializate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, sunt aduse în atenția opiniei publice de către reprezentanţii instituţiei noastre prin activităţi tematice, cu unic scop de valorizare a potenţialului individual şi a rolului în societate a acestora.
Astfel, în data de 21 martie, începând cu orele 10.00, la sediul Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, reprezentanții Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” Bârlad, entitate aflată în structura DGASPC Vaslui, în parteneriat cu instituția gazdă anterior menționată, vor marca semnificația Zilei Mondiale a Sindromului Down printr-un set de activități specifice. La acțiune vor participa copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” Bârlad, părinții acestora, elevi ai Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, respectiv personalul de specialitate a celor două unități.
Evenimentul se înscrie în registrul socializării de grup a copiilor diagnosticați cu Sindromul Down, în sensul stimulării spiritului cooperativ, colaborării pe o temă predefinită și îmbunătățirii capacităților cognitive prin experiențe ludice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *