miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:22
Home / Local / Actualitate / Doar trei vasluieni au depus cereri pentru ”Prima împădurire”

Doar trei vasluieni au depus cereri pentru ”Prima împădurire”


Programul ”Prima împădurire”, lansat de Agenţia Naţională pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) la începutul lunii februarie, nu prezintă interes pentru proprietarii de terenuri din judeţul Vaslui, în condiţiile în care doar trei persoane au depus cereri pentru obţinerea subvenţiei de 6.000 de euro la hectar.
Deşi în judeţ există peste 50.000 de hectare de terenuri, oamenii renunţă când află că vor primi banii de la stat abia după un an de la înfiinţarea pădurii.
Reprezentanţii AFIR Vaslui susţin că şi-au manifestat interesul pentru acea subvenţie de 6.000 de euro peste o sută de proprietari de terenuri, majoritatea asistaţi social, care au crezut că vor primi banii încă de la depunerea cererii, fără ca apoi să mai facă ceva.
”O mare parte din cei care au venit la AFIR şi s-au interesat de acest program trăiesc din ajutorul social. Ei au primit pământul de la părinţi sau bunici şi, dacă tot este nelucrat, s-au gândit că pot face bani. Oamenii au crezut că nu fac nimic altceva decât să pună la dispoziţie suprafeţele de teren şi alţii vor face toate celelalte demersuri”, a declarat Geanina Panţiru, şef serviciu în cadrul APIA Vaslui.
Conform Programului ”Prima împădurire”, proprietarii de terenuri vor primi acea subvenţie în baza unui proiect, iar apoi vor trebuie să-şi cumpere materialul săditor, pe care-l vor planta cu o firmă autorizată.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *