miercuri , 23 septembrie 2020, 08:21
Home / Local / Actualitate / Retinuti pentru talharie

Retinuti pentru talharie


Cinci persoane din județul Iași, bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie asupra unui bărbat de 67 de ani, din comuna Miclești au fost reținute de polițiști din cadrul Poliției municipiului Vaslui. De asemenea, polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad au reținut un tânăr, de 17 ani, din municipiul Bârlad bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie, victime fiind două femeie. Persoanele reținute urmează să fie prezentate instanței de judecată pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui efectuează cercetări față de patru persoane cu vârste între 19 și 37 de ani, domiciliate în județul Iași, bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă comisă asupra unui bărbat de 67 de ani, din comuna Miclești.
În fapt, în noaptea de 12/13 martie a.c., în baza unei înțelegeri prealabile cele patru persoane s-au deplasat în incinta unui lăcaș de cult din comuna Miclești cu intenția de a sustrage bani. Bărbații au pătruns în biserică și într-o chilie a lăcașului de unde au sustras câteva monede și cheile de la un autoturism. În chilie se afla un bărbat, de 67 de ani, care a fost lovit de una din persoanele bănuite de comiterea faptei. Ulterior, cele patru persoane au părăsit incinta locașului.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat cele patru persoane pe raza județului Iași. Bărbații au fost conduși la sediul Poliției municipiului Vaslui pentru audieri și au fost reținuți pentru 24 de ore.
Astăzi, cele patru persoane vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

De asemenea, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 17 ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie. Faptele au fost comise în cursul acestei luni, asupra a două femei cu vârste de 67, respectiv 70 de ani, ambele domiciliate în municipiul Bârlad.
Tânărul, prin întrebuințarea de violențe a sustras de la cele două femei gențile în care aveau sume de 150, respectiv 230 de lei și bunuri personale.
Astăzi, tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri privative.

Plecând de la acest caz, polițiștii adresează câteva recomandări pentru a preveni acest gen de fapte.
Astfel, în situația în care sunteți agresați, strigați după ajutor, ripostați în măsura în care conștientizați că nu vă puneți viața în pericol, adoptați o atitudine hotărâtă astfel încât să descurajați agresorul, încercați să rețineți cât mai multe detalii despre agresor/agresori, anume : vârstă, îmbrăcămintea, statura, conformație fizică, semne particulare, apoi anunțați imediat organele de poliție.
În cazul în care sunteți victima acestui tip de agresiune apelați cu toata încrederea la instituția POLIȚIEI.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Libertatea de opinie, amendată la Bârlad!

O bârlădeancă în vârstă, care i-a reproșat primarului Dumitru Boroș, că timp de 4 ani …

Intervenție chirurgicală în premieră pe Moldova la spitalul din Vaslui!

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui caută soluții de revenire la normalitate, pentru asigurarea tratamentelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *