duminică , 27 septembrie 2020, 04:55
Home / Local / Actualitate / Vasluianul Cornelius Drăgan este laureat al Festivalului de literatură ” Alexandru Macedonsky”

Vasluianul Cornelius Drăgan este laureat al Festivalului de literatură ” Alexandru Macedonsky”


Considerat ca cel care, prin debutul său în poezie, a pus, în 2016, Vasluiul pe harta poeziei româneşti, Cornelius Drăgan începe anul 2017 cu un nou succes: Premiul I la secţiunea “poeţi consacraţi”, a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Concurs de literatură “Alexandru Macedonski”, pentru volumul „Muşcătura fluturelui japonez”.
”Mușcătura fluturelui japonez iată că a “mușcat” la acest festival, care mie personal îmi este foarte drag. Aici am luat primul meu premiu literar anul trecut tot pe vremea aceasta, schimbându-mi traseul meu în literatură. Încrederea dată s-a confirmat și în alte premii, iar volumul apărut a fost cea mai mare realizare. Faptul că volumul meu a fost premiat nu face decât să mă bucure și să-mi dea încredere”, a spus Cornelius Drăgan.
De asemenea, poetul vasluian se simte onorat pentru premiul I la secțiunea prozatori debutanți: ”E un premiu efectiv surpriză, care mă face să continui și pe domeniul prozei. Nu sunt la primul premiu de acest fel, dar să fii primul pe podium e o confirmare că proza scrisă de mine poate fi într-un viitor destul de bună calitativ”.Cornelius Drăgan a ținut să mulțumească juriului, format din Ion Maria, Aurel Maria Baros, etc, pentru aprecieri, dar și Asociației Macedonenilor din România pentru organizarea acestui festival și Editurii Junimea, care a avut încredere în promovarea lui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *