marți , 22 ianuarie 2019, 17:22
Home / Local / Actualitate / Trei tineri de 18 ani, arestaţi după ce au jefuit mai multe persoane

Trei tineri de 18 ani, arestaţi după ce au jefuit mai multe persoane


Trei tineri de 18 ani au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi tentativă de tâlhărie după ce, cu feţele acoperite, au jefuit mai multe persoane, prin violenţă, pe o stradă principală din municipiul Vaslui.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cei trei tineri, care locuiesc în Pungeşti şi Roşieşti, au comis toate atacurile pe strada Decebal din municipiul Vaslui, după lăsarea întunericului, având de fiecare dată feţele acoperite cu eşarfe sau fulare.
Prima victimă a celor trei tineri a fost un adolescent de 16 ani, căruia aceştia i-au luat, prin violenţă, telefonul mobil în valoare de aproximativ 500 de lei. După câteva zile de la incident, vasluienii acuzaţi de tâlhărie au încercat, prin aceeaşi metodă, să-i sustragă telefonul unui alt adolescent, în vârstă de 17 ani. Ultima tâlhărie comisă de cei trei tineri a fost în urmă cu mai puţin de o săptămână, când aceştia au smuls telefonul mobil şi o geantă de la o femeie 28 de ani.
”Încă din momentul primei sesizări, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui au demarat cercetările pentru identificarea celor care au săvârşit infracţiunile de tâlhărie. De asemenea, aceştia au intensificat acţiunile pe linia prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, mai ales în zona în care au fost comise cele trei fapte. Din cercetări a reieşit că în toate cele trei cazuri, săvârşite între orele 21.00 şi 22.00, autorii purtau haine închise la culoare şi aveau feţele acoperite cu eşarfe sau fulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat în totalitate de către poliţişti, bunurile fiind înapoiate proprietarilor.
Cei trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti şi apoi prezentaţi la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii vasluieni au admis cererea procurorului de caz şi au dispus încarcerarea tinerilor, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru tâlhărie calificată şi tentativă de tâlhărie calificată.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *