miercuri , 23 septembrie 2020, 22:43
Home / Local / Învăţămant / Olimpicii de la informatică

Olimpicii de la informatică


Vasluiul se află în topul național la informatică, dovadă stând numărul mare de locuri repartizate județului nostru pentru etapa națională a olimpiadei. Este vorba despre zece elevi de liceu și alți patru de gimnaziu, acest record având la bază rezultatele obținute de vasluieni anul trecut.
Performerul fazei județene a Olimpiadei de informatică este Andrei Chiriac. Elevul Liceului “Ștefan Procopiu” Vaslui, pregătit de profesorii Dan Pracsiu, Carmen Bărdiță și Andrei Grigorean, a acumulat cel mai mare punctaj, 250, și s-a calificat cu brio la faza națională.
El este urmat de Andrei Popa, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, olimpic cu state vechi, care a acumulat 240 de puncte. Este pregătit de profesorul Nicu Vlad.
De menționat că șapte dintre cele zece locuri repartizate Vasluiului la liceu pentru etapa națională aparțin LMK. În afară de Andrei Popa, este vorba despre Radu Filipescu, Ștefan Zaharia, Radu Durleșteanu, Andu Măndrescu, Tudor Păun, pregătiți de profesoara Florica Ciurescu, și Marius Huhurez, pregătit de profesorul Nicu Vlad.
Liceul “Emil Racoviță” are doi elevi la faza națională, Andrei Craiu și Cătălin Ciocan, ambii pregătiți de profesorul Dan Pracsiu.
Etapa națională de informatică pentru liceu va avea loc la Brașov.
De la gimnaziu, vor merge la faza națională de la Sibiu: Ștefan Pagu, de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (profesori Vlad Giurcanu și Bogdan Mocanu), Șerban Grecu, de la LMK (profesori Nicu Vlad și Mihaela Popa), Alin Sava, de la Palatul Copiilor (profesori Mihaela Popa și Dan Pracsiu), Robert Gabriel Trifan, de la Școala “Ștefan cel Mare” Vaslui (profesori Theodor Sîrbu și Cerasela Surugiu).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Campanie de donare de sânge în Episcopia Hușilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în Episcopia Hușilor, a fost demarată o nouă campanie de …

Zăpodeni, cea mai mare dezvoltare din istoria comunei

Comuna Zăpodeni traversează o adevărată perioadă de înflorire cum nu s-a văzut nici pe timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *