duminică , 20 septembrie 2020, 13:34
Home / Local / Actualitate / „Drepturile copiilor în viziunea mea”

„Drepturile copiilor în viziunea mea”


Prefectul Isabel BOGDAN a fost prezent astăzi la Şcoala „Vasile Alecsandri”, organizatoarea Concursului Regional de Artă Plastică „Drepturile copiilor în viziunea mea”. Evenimentul, ajuns la cea de a 11-a ediţie, a adunat aproape 500 de preşcolari şi elevi de clasele primare şi gimnaziu din mai multe judeţe din ţară.
„Concursul este unul de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor. Dincolo de premii, competiția a oferit posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali. Sincere felicitări organizatorilor”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.
Concursul, care a avut două faze, locală şi regională, face parte din proiectul „Îmi cunosc drepturile!” şi îşi asumă misiunea de a contribui la o mai bună cunoaştere de către elevi a drepturilor lor.
„Etapa regională s-a derulat pe mai multe centre din judeţ şi din ţară, urmând ca lucrările să fie trimise pe adresa instituţiei noastre până pe 20 martie. Evaluarea acestora se va face până la sfârşitul acestei luni, urmând a fi acordate premii şi menţiuni. Participarea a crescut de la an la an, iar acest lucru ne dă curaj să organizăm concursul şi anul viitor”, a spus Dorina Baban, directorul Şcolii „Vasile Alecsandri”.
Concursul a fost organizat de profesorii Monalisa Prelipceanu, Cristina Verman şi inspectorul pentru învăţământul primar, Petronela Năstase.
Preşcolarii au avut ca subiect dreptul la joacă, iar elevii au fost nevoiţi să exprime prin culoare dreptul la familie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

O casă a luat foc la Boțești, după ce un copil de 6 ani s-a jucat cu chibritul

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Accident în Huși! Au fost implicate două mașini, cu 9 persoane!

Secția de pompieri Huși intervine a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *