sâmbătă , 15 decembrie 2018, 09:00
Home / Local / Actualitate / Anchetă a Agenţiei de Inspecţie Socială Vaslui în cazul mai multor persoane care ar primi ilegal ajutoare pentru handicap

Anchetă a Agenţiei de Inspecţie Socială Vaslui în cazul mai multor persoane care ar primi ilegal ajutoare pentru handicap


Zeci de persoane din comuna vasluiană Dumeşti care primesc ajutoare pentru handicap au ajuns în atenţia autorităţilor, în urma unor reclamaţii cu privire la gradul de handicap în care au fost încadrate de către comisia de specialitate.
Unii dintre localnici îi acuză pe consătenii lor că încasează ilegal banii de la stat, în condiţiile în care nu ar suferi de fapt de bolile consemnate în documente. Un astfel de exemplu este cel al unui tânăr care, deşi ar avea probleme grave cu vederea, urmează cursurile unei şcoli de şoferi.
Reprezentanţii AJPIS Vaslui susţin că vor face o anchetă în acest caz, urmând să fie verificate documentele persoanelor din comuna Dumeşti care beneficiază de ajutoare pentru handicap.
”Vom solicita către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui un specialist în evaluare complexă a persoanelor cu handicap şi vom merge în control. Nu am stabilit încă cu exactitate metodologia de control. Oricum, din informaţiile noastre, aceste ajutoare băneşti se dau în urma unei decizii a Comisiei de Expertiză Medicală a Persoanelor cu Handicap, care are la bază un document medical. Cu alte cuvinte, încadrarea în grad de handicap se face, în primul rând, pe diagnosticul medicului”, a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă.
În comuna Dumeşti, sunt 44 de persoane care primesc ajutoare materiale pentru handicap, trei dintre acestea având asistent personal.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *