sâmbătă , 15 decembrie 2018, 11:22
Home / Local / Actualitate / Veteran de război din Dragomirești, sărbătorit la 100 de ani

Veteran de război din Dragomirești, sărbătorit la 100 de ani


Toader Bejenaru, un veteran de război din satul Doagele, comuna Dragomirești, a împlinit, astăzi, un secol de viață. Evenimentul nu a trecut neobservat de autorități, care l-au sărbătorit așa cum se cuvine.
Căpitanul în retragere a participat activ în cel de-al doilea război mondial, perioadă pe care nu o poate uita niciodată. De 72 de ani trăiește fără un picior, fiind rănit exact cu trei săptămâni înainte de terminarea conflagrației militare. Cu toate acestea, Toader Bejenaru este un om gospodar, respectat în comunitate, reușind să-și crească, alături de soție, cei opt copii.
La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, veteranul a fost sărbătorit nu doar de apropiați, ci și de reprezentanții primăriei Dragomirești, prefectul Isabel BOGDAN, vicepreședintele CJ, Vasile Mariciuc, și reprezentanți ai Centrului Militar Județean (CMJ) Vaslui.
”Aşa cum dum¬neavoastră, pe front, nu v-aţi lăsat camarazii în urmă, aşa şi Instituția Prefectului-județul Vaslui are datoria de a vă sprijini şi de a vă oferi, necondiţionat, respectul şi preţuirea tuturor. Sunteţi acela care la che¬marea ţării nu aţi pus întrebări, nu aţi cerut nimic, nu aţi pus în balanţă sacrificiul tinereţii voastre, aţi lăsat acasă părinţii, fraţii, surorile, soţia şi copiii, plugul în brazdă şi aţi răspuns prezent, oferindu-vă, pentru apărarea fiinţei naţio¬nale şi eliberarea gliei stră¬moşeşti, bunul cel mai de preţ – viaţa. La mulți ani!”, i-a transmis sărbătoritului prefectul Isabel BOGDAN.
Comandantul CMJ, locotenent-colonelul Dan Pintilie, i-a înmânat o Diplomă aniversară și o alta din partea Ministerului Apărării Naționale.
Reprezentantul Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR), Filiala Vaslui, i-a înmânat sărbătoritului o diplomă și un ajutor bănesc în valoare de 200 de lei.
De asemenea, prin primarul Dănuț Iacob, primăria Dragomirești i-a acordat suma de 500 lei.
Toader Bejenaru a primit și un tort aniversar și a ciocnit cu invitații un pahar de șampanie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *