luni , 21 septembrie 2020, 12:25
Home / Local / Învăţămant / Primele 100 de zile de şcoală, sărbătorite la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui

Primele 100 de zile de şcoală, sărbătorite la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui


Bucurie fără margini la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, unde cei 97 de micuţi din clasa pregătitoare, împreună cu învăţătoarele lor, au sărbătorit primele 100 de zile de şcoală.
Cu acest prilej, ştrengăreii au completat calendarul zilelor de şcoală şi şi-au prezentat colecţiile de 100 de obiecte pregătite pentru această zi de la început de an şcolar. Copiii au fost lăsaţi să creeze şi să-şi prezinte singuri colecţiile, iar materialele prezentate de aceştia au demonstrat încă o dată că imaginaţia lor este fără margini. Original a fost şi modul de prezentare al colecţiilor.
Fie că au fost şerveţele sau cărţi poştale, mărgele, nasturi, abţibilduri, fie că au folosit jucării, timbre, toate, pe lângă bucuria rememorării unor momente plăcute, mai au şi alte avantaje: petrecerea unui moment plăcut în compania celor dragi, dezvoltarea creativităţii, descoperirea talentelor şi dezvoltarea comunicării.
Momentul cheie al evenimentului a fost un marș simbolic pe holurile școlii, care a reamintit cât de importanți sunt primii pași în școală, călăuziți de dascăli cu har.
”Astfel de acţiuni îi ajută să fie creativi. Apoi, prin prezentarea rezultatului muncii lor, îşi dezvoltă noi abilităţi de comunicare. Sărbătoarea mai urmăreşte ieşirea din tipar şi bucuria de a fi şcolar. Pe de altă parte, se dezvoltă spiritul de echipă şi se respectă ritmul de dezvoltare al fiecărui copil. Totodată, este şi un bun prilej de a se cunoaşte în alt mod şi să-şi consolideze relaţiile de prietenie”, au spus învățătoarele Școlii ”Ștefan cel Mare”.
Activităţile închinate sărbătoririi celor 100 de zile de şcoală au continuat cu jocuri de masă, concursuri interdisciplinare realizate pe echipe şi cu momente surpriză pentru copii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *