marți , 23 octombrie 2018, 08:55
Home / Local / Învăţămant / Mai bine de jumătate din locuri neocupate

Mai bine de jumătate din locuri neocupate


În prima săptămână (27 februarie – 3 martie) destinată înscrierii în învățământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, au fost depuse 1.459 de cereri la nivel județean. Dintre acestea, 1.270 de cereri (87%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 189 de cereri (13%), copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2017.
Termenul-limită până la care părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii în prima etapă este 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8- 18 (luni-vineri), respectiv 9- 13 (sâmbătă).
În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Școlar Judeţean, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 aprilie. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarmii au împărțit amenzi hoților de lemne

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui a aplicat 17 sancțiuni contravenționale …

Părinții vicelui Trifan, premiați de primarul din Miclești

Astăzi, primăria Miclești a organizat Sărbătoarea Toamnei, prilej pentru a sărbători perechile care au împlinit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *