joi , 1 octombrie 2020, 23:33
Home / Local / Învăţămant / Mai bine de jumătate din locuri neocupate

Mai bine de jumătate din locuri neocupate


În prima săptămână (27 februarie – 3 martie) destinată înscrierii în învățământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, au fost depuse 1.459 de cereri la nivel județean. Dintre acestea, 1.270 de cereri (87%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 189 de cereri (13%), copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2017.
Termenul-limită până la care părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii în prima etapă este 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8- 18 (luni-vineri), respectiv 9- 13 (sâmbătă).
În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Școlar Judeţean, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 aprilie. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” găzduiește Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în aceste zile Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice …

Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

O școală din orașul Murgeni a fost scena unei întâmplări rar întâlnite.  Părinții mai multor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *