duminică , 24 februarie 2019, 05:19
Home / Local / Actualitate / Ţigarete de contrabandă, descoperite la controlul de frontieră

Ţigarete de contrabandă, descoperite la controlul de frontieră


În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipele comune de control au descoperit 5.740 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care trei bărbaţi au încercat să le introducă în ţară, ascunse pe corp și în bancheta din spate a unui autoturism.

* În ziua de 4 martie a.c., în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria, Vasile M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 61de ani.
* În data de 5 martie a.c., în jurul orei 07.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, cetăţeanul român Ştefan M., în vârstă de 39 de ani.
Acționând în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismelor şi persoanelor, ocazie cu care, echipele comune de control formate din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră au descoperit ascunse pe corpul celor două persoane şi în hainele acestora, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.500 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de Republica Moldova şi de provenienţă dutty-free.
* Tot în data de 5 martie a.c., în jurul orei 23.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Eugeniu P., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Republica Moldova.
Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, a descoperit ascunse în bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 4.240 ţigarete, cu timbru de R. Moldova.

Conform prevederilor legale, în toate cele trei cazuri, a fost luată măsura ridicării ţigărilor, în valoare de 1.293 lei şi sancţionarea contravenţională a celor trei bărbaţi cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *