miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:47
Home / Local / Învăţămant / Dezinteres la înscrierile pentru clasa pregătitoare

Dezinteres la înscrierile pentru clasa pregătitoare


Vasluienii nu s-au mai înghesuit la startul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018, astfel că secretariatele gimnaziilor din municipiul reşedinţă au fost mai puţin animate de părinţi, pentru a completa cererile de înscriere a copiilor.
În multe unităţi de învăţământ, directorii se declară nemulţumiţi de numărul de cereri înregistrate.
“După prima săptămână avem 7 cereri înregistrate, ceea ce nu este bine. Ne-am propus să formăm două clase pregătitoare, cu 55 de locuri. Sunt convins că le vom forma”, ne-a spus Aurică Felincioiu, directorul Şcolii “Mihail Sadoveanu”.
Cel mai bine a mers la Şcoala “Ştefan cel Mare”, unde în prima săptămână s-au înscris 57 de elevi pentru cele patru clase cu 95 de locuri disponibile.
“Suntem încântaţi de interesul manifestat de părinţi pentru şcoala noastră. Avem mai bine de jumătate din locuri ocupate şi cred că vom acoperi întreg planul de şcolarizare propus”, a declarat Greta Ciubotaru, directoarea Şcolii “Ştefan cel Mare”.
Şcoala “Constantin Parfe” şi-a propus să înfiinţeze trei clase pregătitoare, cu 80 de locuri.
“Avem 47 de copii înscrişi şi sunt convinsă că vom acoperi toate cele trei clase propuse. Părinţii ne caută pentru seriozitate, ceea ce ne bucură. Avem învăţătoare foarte bine pregătite profesional, cu ani buni petrecuţi la catedră. Din cele trei clase propuse, una este de tip step by step, cu 30 de locuri, unde sunt destule solicitări”, a menţionat Daniela Nane, directoarea Şcolii “Constantin Parfene”.
Un alt gimnaziu căutat este Şcoala „Mihai Eminescu”. Pentru cele trei clase propuse, cu 75 de locuri, s-au înscris după prima săptămânţ 41 de copii.
Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” are în plan înfiinţarea a trei clase şi jumătate, cu 50 de locuri, Şcoala “Dimitrie Cantemir” intenţionează să înfiinţeze două clase cu 45 de locuri, având deja ocupate 15 locuri.
Gimnaziul “Elena Cuza” are în plan două clase cu 55 de locuri. Şcoala “Vasile Alecsandri” şi-a propus să adune 35 de elevi în două clase, iar după prima săptămână are în evidenţă 15 copii, care şi-au depus cererile.
La Şcoala “Alexandra Nechita” s-au înscris 25 de copii pentru cele două clase cu 50 de locuri. Şcoala “Constantin Motaş“ are disponibile 26 de locuri pentru o clasă şi două sferturi.
Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare se va încheia pe 16 martie.
La nivel de judeţ sunt propuse pentru anul şcolar 2017-2018 înfiinţarea a 212,5 clase pregătitoare, cu 3.785 de locuri disponibile.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *