miercuri , 15 august 2018, 14:55
Home / Local / Actualitate / SFATURI ŞI MĂRŢIŞOARE, OFERITE MICILOR PARTICIPANŢI LA TRAFIC

SFATURI ŞI MĂRŢIŞOARE, OFERITE MICILOR PARTICIPANŢI LA TRAFIC


Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui au participat ieri la o activitate desfăşurată la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 15 Vaslui. Odată cu recomandări privind siguranţa rutieră, poliţiştii au oferit copiilor mărţişoare, simbol al primăverii ce tocmai a început.

Peste 60 de preşcolari din cadrul grădiniţei au participt la activitatea susţinută de către poliţiştii Biroului Rutier Vaslui. Aceştia au aflat de la poliţistul „Alexandru” ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă atunci când se deplasează pe drumurile publice, în calitate de pietoni, pasageri sau biciclişti.
Poliţiştii au explicat pe înţelesul lor principalele reguli de circulaţie de care cei mici trebuie să ţină cont atunci când traversează strada (doar pe marcajul pietonal, în pas vioi, la culoarea verde a semaforului, respectând indicaţiile agenţilor de circulaţie,etc.), când călătoresc ca pasageri în autovehicule (pe locurile din spate, cu centura de siguranţă), locurile în care le este interzis să se joace (pe stradă sau în imediata apropiere a acesteia), etc.
Aceste reguli de circulaţie au fost exemplificate de către poliţişti prin demonstrații practice şi prin intermediul unui film educativ pentru copii, ,,Drumul Colorat”, în care personajele principale sunt puse în diverse situaţii atunci când se deplasează de la şcoală către locuinţă, situaţii cu care micii participanţi la trafic sunt deja confruntaţi.
Întâlnirea a fost una interactivă, copiii dovedind că au cunoștințe despre principalele reguli pe care trebuie să le urmeze atunci când se deplasează pe drumurile publice.
La sfârşitul activităţii, pentru a marca începutul unei noi primăveri, poliţiştii au oferit copiilor mărţişoare şi dulciuri, îndemnându-i să respecte în continuare regulile de circulaţie.

De asemenea, şi poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au marcat această zi, oferind participantelor la trafic, pe lângă sfaturi rutiere, flori şi felicitări.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *