duminică , 20 septembrie 2020, 10:30
Home / Local / Actualitate / Importanța utilizării auxiliarelor didactice

Importanța utilizării auxiliarelor didactice


Metodistele Monica Mustățea și Silvia Rotaru, de la Casa Corpului Didactic (CCS) Vaslui au adus în actualitate o problemă complexă, legată de importanța auxiliarelor didactice în procesul instructiv-educativ.
Masa rotundă, la care au participat dascăli vasluieni, a adus în dezbatere rolul acestor auxiliare pentru elevi și profesori, cum ar trebui concepute, pentru a fi eficiente și modul de utilizare a acestora în procesul didactic.
La întâlnire au participat Ana Vivdici, directorul Inspectoratului Școlar Național (ISN) al R.Moldova, Adelina Ghețiu, director adjunct al instituției, și Eudochia Ceban, șef serviciu în cadrul ISN Moldova.
Cele trei invitate au ținut să amintească de perspectiva încheierii unui parteneriat între ISN și CCD, pentru derularea unor schimburi de experiență, astfel încât dascăli de pe cele două maluri ale Prutului să se formeze și să acumuleze noi idei legate de sistemul educațional românesc sau moldovean.
”Avem de învățat atât noi de la ei, cât și invers. Dorim să organizăm cursuri de formare atât pentru profesorii de la Vaslui, cât și pentru cei din Moldova. Împreună putem dezvolta sistemele educaționale din cele două țări, spre binele tuturor”, a spus Cristinel Popa, directorul CCD Vaslui.
La rândul ei, Ana Vivdici consideră că o parte din cursurile de formare, derulate de Casa Corpului Didactic, pot fi puse în practică și în Moldova, iar dascălii basarabeni sunt dornici să se perfecționeze și să învețe din experiența celor de la Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *