luni , 21 ianuarie 2019, 04:59
Home / Local / Actualitate / S-au împărţit bugetele

S-au împărţit bugetele


Consilierii judeţeni au tras linia peste bugetul pe care vor lucra anul acesta administrațiile locale vasluiene. Unii edili își vor vedea visurile cu ochii, alții vor continua reveriile. Cu o sumă importantă în raport cu întinderea și numărul de locuitori se detașează orașul Negrești, care primește sume importante atât de la Consiliul Județean (CJ), cât și de la Finanțele Publice.
Dintre comune, cea mai importantă sumă îi revine Zorleniului, CJ repartizându-i 853.000 de lei pentru echilibrarea bugetului local. La același capitol, orașul Murgeni primește 860.000 de lei.
Pentru cheltuielile descentralizate, adică de la Fisc, municipiul Vaslui va primi 72,1 milioane de lei, Bârladul – 69,8 milioane, Hușul – 31,7 milioane, Negreștiul – 13,8 milioane, Murgeniul – 6,1 milioane.
La același capitol, din rândul comunelor, cea mai importantă sumă va merge la Zorleni – 8,58 milioane de lei, urmată de Dragomirești – 6,09 milioane, Iana – 4,1 milioane și Voinești – 4 milioane.
Revenind la Negrești, cea mai importantă investiție programată pentru acest an este o nouă piață, primarul Vasile Voicu declarând ferm: “Indiferent ce buget vom avea pe 2017, nu mai putem sta cu coșmelia aceea, era foarte urât acolo. Numai balaurii mai lipseau. Vom avea toate dotările pentru o piață modernă. Rețeaua de gaz este trasă deja”.
Pentru piața din Negrești s-au cheltuit deja 1,1 milioane de lei din bugetul local, până la darea în folosință urmând să se ajungă la 3 milioane. Obiectivul se va ridica la standardele Pieței Traian, din municipiul reședință de județ.
“Avem 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică, iluminat, gaz, apă curentă, instalație de frig, compartimente pentru pește, carne și lactate, plus trei-patru spații separate, cărora li se vor adăuga tarabele”, a mai spus primarul orașului Negrești.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *