marți , 11 decembrie 2018, 13:19
Home / Local / Actualitate / Vestitorii primăverii au venit la Vaslui

Vestitorii primăverii au venit la Vaslui


Târgul de Primăvară de la Vaslui a fost aşteptat cu mult interes şi în acest an. Peste 50 de expozanţi au participat la cea de-a noua ediţie, spre bucuria vizitatorilor, care au avut de unde ce alege, diverse mărţişoare, însoţite de tradiţionalul fir alb-roşu, găsindu-se pe gustul fiecăruia.
Meşterii populari s-au pregătit din timp pentru acest eveniment, dorind să întâmpine primăvara în felul lor, exprimându-şi bucuria şi încântarea prin diversitatea de măr¬ţişoare pe care le-au realizat. Mai mult, ei şi-au dorit ca tot ce au creat să fie expus, astfel încât să ajungă şi la ceilalţi oameni din jurul lor.
Cele mai întâlnite creaţii sunt mărţişoarele clasice, realizate cu pricepere şi imaginaţie din hârtie sau pastă polimerică, dar şi cele croşetate, care iau o formă mai practică: broşe sau cercei. Nici cele din lut pictat nu au lipsit de la târg.
De asemenea, din cadrul târgului nu au lipsit nici micile obiecte vestitoare ale primăverii realizate de copii.
Peste 250 de elevi de clase primare au luat parte la atelierele de creaţie, unde au dat viaţă la sute de mărţişoare.
Să creezi un mărţişor tradiţional nu e greu, spun cei mici. Meşterii populari au fost cei care le-au dat primele lecţii despre arta confecţionatului.
“Să confecţionez un mărţişor nu e aşa de greu. Sora mea şi doamna învăţătoare mi-au arătat cum se face”, spune un copil.
“Eu fac un mărţişor. Am nevoie de aţă şi de o bucată de carton pe care să învârt aţa. Îl fac alb şi roşu, pentru că roşul simbolizează sângele şi albul curăţenia. Nu e aşa de greu după ce înveţi cum trebuie să îl faci”, explică o altă fetiţă.
Pe lângă expoziţia cu vânzare, organizatorii au mai pregătit şi câteva momente artistice, care au atras sute de specatori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Voluntarii de la ”Procopiu”, premiați de profesori

Membrii Clubului European de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui au marcat Ziua Internațională a Voluntariatului …

CJRAE Vaslui, implicată în proiectul Erasmus+ “All-Inclusive School”

Irecoop Emilia Romagna a găzduit partenerii italieni și străini implicați în Proiectul “All-Inclusive School” (KA2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *