marți , 11 decembrie 2018, 13:46
Home / Local / Actualitate / Vineri se deschide Târgul de Primăvară

Vineri se deschide Târgul de Primăvară


Pe lângă expoziția cu vânzare de mărțiăoare, ediţia din acest an a Târgului de Primăvară oferă posibilitatea vasluienilor de a participa la un maraton artistic.
Startul va fi dat sâmbătă, de la ora 18, cu spectacolul folcloric susținut de grupul ”Mugurel”, Ansamblul ”Hora Vasluiului” și solista Zinaida Bolboceanu.
A doua zi, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la show-ul lui Crina Zvoboda, care va oferi un spectacol de ventrilocie pentru copii, intitulat ”Aventuri cu bunicuța Julieta”.
“Pe lângă spectacolul de ventrilocie, vom mai avea un spectacol de magie, susținut de Cristina Strecopitov. Legat de Hora Vasluiului, vom asista la debutul unei noi generații, fiind primul spectacol al ansamblului de dansatori în actuala formulă”, ne-a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui, unul dintre organizatori, alături de Consiliul Judeţean.
Vasluienii care şi-au făcut deja planuri pentru achiziţionarea mărţişoarelor de 1 şi 8 Martie au ocazia să aleagă micile daruri la târg. Manifestarea va aduna aproape 50 de meşteri populari.
“Participarea e aproape în totalitate din zona Vasluiului, iar scopul nostru e de a promova meşterii locali. Sunt convins că toţi cei prezenţi vor aprecia exponatele, având posibilitatea să le cumpere şi să le ofere în dar celor dragi. Pe toată perioada desfăşurării târgului, elevii din clasele primare vor putea deprinde meşteşugul realizării mărţişoarelor, sub îndrumarea meşterilor populari prezenţi la târg”, a mai declarat Onciu.
Ediţia din acest an a Târgului de Primăvară va fi găzduită de Silver Mall, în intervalul 24-26 februarie, și este susținută de Deliciosul de Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Voluntarii de la ”Procopiu”, premiați de profesori

Membrii Clubului European de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui au marcat Ziua Internațională a Voluntariatului …

CJRAE Vaslui, implicată în proiectul Erasmus+ “All-Inclusive School”

Irecoop Emilia Romagna a găzduit partenerii italieni și străini implicați în Proiectul “All-Inclusive School” (KA2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *