joi , 21 martie 2019, 14:00
Home / Local / Actualitate / Vineri se deschide Târgul de Primăvară

Vineri se deschide Târgul de Primăvară


Pe lângă expoziția cu vânzare de mărțiăoare, ediţia din acest an a Târgului de Primăvară oferă posibilitatea vasluienilor de a participa la un maraton artistic.
Startul va fi dat sâmbătă, de la ora 18, cu spectacolul folcloric susținut de grupul ”Mugurel”, Ansamblul ”Hora Vasluiului” și solista Zinaida Bolboceanu.
A doua zi, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la show-ul lui Crina Zvoboda, care va oferi un spectacol de ventrilocie pentru copii, intitulat ”Aventuri cu bunicuța Julieta”.
“Pe lângă spectacolul de ventrilocie, vom mai avea un spectacol de magie, susținut de Cristina Strecopitov. Legat de Hora Vasluiului, vom asista la debutul unei noi generații, fiind primul spectacol al ansamblului de dansatori în actuala formulă”, ne-a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui, unul dintre organizatori, alături de Consiliul Judeţean.
Vasluienii care şi-au făcut deja planuri pentru achiziţionarea mărţişoarelor de 1 şi 8 Martie au ocazia să aleagă micile daruri la târg. Manifestarea va aduna aproape 50 de meşteri populari.
“Participarea e aproape în totalitate din zona Vasluiului, iar scopul nostru e de a promova meşterii locali. Sunt convins că toţi cei prezenţi vor aprecia exponatele, având posibilitatea să le cumpere şi să le ofere în dar celor dragi. Pe toată perioada desfăşurării târgului, elevii din clasele primare vor putea deprinde meşteşugul realizării mărţişoarelor, sub îndrumarea meşterilor populari prezenţi la târg”, a mai declarat Onciu.
Ediţia din acest an a Târgului de Primăvară va fi găzduită de Silver Mall, în intervalul 24-26 februarie, și este susținută de Deliciosul de Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Pădurarii vasluieni vor fi dotați cu pistoale

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui, declară că pădurarii vor avea în dotare pistoale cu …

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *