marți , 19 iunie 2018, 06:48
Home / Local / Actualitate / ” Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale”

” Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale”


Cei peste 20 de primari vasluieni prezenți la ședința aniversară (20 de ani de la înființare) a Asociației Comunelor din România (ACoR), împreună cu ceilalți edili din țară au transmis guvernului o serie de doleanțe.
“Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale, în funcție de categoria comune, orașe și municipii. Singurele criterii de diferențiere să aibă în vedere numărul locuitorilor, potrivit art. 29 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, serviciile publice și de utilitate publică furnizate”, a declarat primarul de Fălciu, Neculai Moraru, președintele filialei Vaslui a ACoR.
O altă frustrare a edililor este legată de salarizare.
“Cerem asigurarea unei remunerații corespunzătoare pentru primarul, viceprimarul și secretarul comunei, potrivit atribuțiilor ce le revin, actualele reglementări determinând ca primarul, primul în ierarhia funcțiilor, să aibă un venit lunar sub al multor altor angajați de la nivelul comunei. Această situație reflectă starea de suficiență nejustificată a celor din administrația publică centrală și de dispreț față de acele persoane care au cea mai mare responsabilitate în relația cu cetățenii”, a mai spus Neculai Moraru.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bârlădean, cercetat pentru contrabandă cu țigări

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Bârlad a intrat în atenția …

COMPETIŢIA NAŢIONALĂ DE DESCARCERARE ŞI DE ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT, FAZA ZONALĂ, VASLUI 2018

În perioada 12 – 14 iunie 2018, în parcarea Proxima Shopping Center Vaslui, Inspectoratul pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *