marți , 20 martie 2018, 13:18
Home / Local / Actualitate / ” Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale”

” Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale”


Cei peste 20 de primari vasluieni prezenți la ședința aniversară (20 de ani de la înființare) a Asociației Comunelor din România (ACoR), împreună cu ceilalți edili din țară au transmis guvernului o serie de doleanțe.
“Cerem eliminarea oricăror discriminări dintre unitățile administrativ-teritoriale, în funcție de categoria comune, orașe și municipii. Singurele criterii de diferențiere să aibă în vedere numărul locuitorilor, potrivit art. 29 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, serviciile publice și de utilitate publică furnizate”, a declarat primarul de Fălciu, Neculai Moraru, președintele filialei Vaslui a ACoR.
O altă frustrare a edililor este legată de salarizare.
“Cerem asigurarea unei remunerații corespunzătoare pentru primarul, viceprimarul și secretarul comunei, potrivit atribuțiilor ce le revin, actualele reglementări determinând ca primarul, primul în ierarhia funcțiilor, să aibă un venit lunar sub al multor altor angajați de la nivelul comunei. Această situație reflectă starea de suficiență nejustificată a celor din administrația publică centrală și de dispreț față de acele persoane care au cea mai mare responsabilitate în relația cu cetățenii”, a mai spus Neculai Moraru.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Se circulă în condiții de iarnă în județ

La această oră, pe DE 581 și toate drumurile naționale din județul Vaslui se circulă …

Sistem de management al performanței calității la Primăria Vaslui

Primăria Vaslui a lansat proiectul european ”Sistem de management al performanţei calităţii”, în cadrul căruia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *