sâmbătă , 26 septembrie 2020, 13:23
Home / Local / Actualitate / Spitalul Judeţean de Urgenţă, fără medic oncolog de peste un an

Spitalul Judeţean de Urgenţă, fără medic oncolog de peste un an


Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu are oncolog de mai bine de un an, după ce Secţia de specialitate s-a închis în ianuarie 2016, odată cu demisia singurului medic care trata bolnavii de cancer.
Potrivit conducerii unităţii sanitare, postul de medic oncolog a fost scos la concurs de cinci ori, fără ca nimeni să fie interesat, motiv pentru care pacienţii vasluieni bolnavi de cancer sunt nevoiţi să meargă la Iaşi pentru tratament.
‘Am fost şi la Iaşi, la Institutul Regional de Oncologie, unde profesorii mi-au spus că până şi ei se confruntă cu o lipsă majoră de personal, pentru că medicii preferă să meargă în privat. Vin medici tineri la Vaslui, drept urmare, de la 1 ianuarie, avem opt medici care au ales spitalul nostru, dar la Oncologie este o situaţie mai specială, deoarece se formează puţini specialişti‘, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Ea a precizat că spitalul vasluian oferă o serie de facilităţi medicilor oncologi.
‘Salariile au crescut foarte mult, sporul de Oncologie a crescut şi el prin ordin de ministru, tot pentru ca medicii să fie atraşi în spitalele publice şi din necesitatea de a coopta specialişti. A crescut valoarea pe gardă, oferim transport gratuit pentru medicii din Iaşi, oferim locuinţă de serviciu dacă vin la Vaslui. Mai mult de atât nu ştiu ce am putea face, deoarece alte stimulente financiare nu putem să asigurăm. Noi încă sperăm că se va găsi cineva care să vină şi aici şi îi asigur pe cei interesaţi de întreaga mea înţelegere şi colaborare‘, a subliniat Ana Rinder.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Mesajul unui tânăr din noua generație de politicieni vasluieni: „Îmi pasă de județul meu”

”Stimați prieteni, Dragă GENERAȚIE, Mai este o zi și campania electorală se va încheia. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *