miercuri , 14 noiembrie 2018, 00:22
Home / Naţional / Actualitate / Ţigări de contrabandă ascunse în butelia de gaz a unui autoturism, descoperite la P.T.F. Sculeni

Ţigări de contrabandă ascunse în butelia de gaz a unui autoturism, descoperite la P.T.F. Sculeni


Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în butelia de gaz a unui autoturism, aproximativ 16.500 ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

În ziua de 18 februarie a.c., în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul din Republica Moldova Grigore B ., în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Polonia.
Pentru valorificarea unor informații deținute, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse într-un spațiu special amenajat în butelia de gaz a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 16.420 ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări, în valoare totală de 3.710 lei, şi a autoturismului, în valoare de 6.780 lei, iar persoana au fost sancționată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …