miercuri , 19 iunie 2019, 07:12
Home / Local / Actualitate / Bilanțul Prefecturii Vaslui

Bilanțul Prefecturii Vaslui


Anul trecut, emiterea a diverse documente, activitate obligatorie într-o unitate administrativ-teritorială, se pare că i-a făcut pe aleșii vasluieni să capete scurtă la mână tot votând și/sau punându-și semnătura. Această realitate a fost confirmată de Instituția Prefectului Vaslui, care a făcut public un raport de evaluare a rezultatelor activității pe 2016.
Conform acestui document, prefectul, prin intermediul structurilor de specialitate, a verificat sub aspectul legalității 14.820 de documente – dispoziții ale primarilor și hotărâri ale Consiliul Județean și celor 86 de consilii locale din județ.
Exercitarea controlului de legalitate pentru miile de documente a avut în vedere mai multe aspecte, și anume: respectarea de către autoritățile administrației publice locale a prevederilor legale; interpretarea și aplicarea corectă a actelor normative în acord cu prevederile descentralizării, autonomiei locale, legalității și a consultării cetățenilor în soluționarea problemelor locale; respectarea de către primării a termenului de comunicare a actelor administrative etc.
Ca urmare a efectuării controlului de legalitate, reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui au constatat că 97 dintre documentele verificate (toate aparținând primarilor și consiliilor locale) au fost emise, respectiv adoptate cu încălcarea unor dispoziții legale, motiv pentru care nu au primit viza, 89 de acte administrative fiind deja revocate sau modificate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *