miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:53
Home / Local / Actualitate / Peste 400 de proiectile au trecut în anul 2016 prin mâinile echipei de pirotehniști

Peste 400 de proiectile au trecut în anul 2016 prin mâinile echipei de pirotehniști

Poate nu mulți știu că structurile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vaslui includ și o echipă care îndeplinește misiuni de protecție civilă, în speță de ”recoltare” a proiectilelor neexplodate. Aceasta este formată din câțiva experți în explozibili, denumiți pirotehniști, cei pentru care o greșeală oricât de mică poate echivala cu un dezastru.
“Este o meserie riscantă și numai cei curajoși și foarte bine pregătiți teoretic și practic pot s-o profeseze. Nu se acceptă greșeli. Orice manipulare necorespunzătoare te poate costa viața ta și acelor din jur. Pirotehniștii nu pot greși decât o singură dată!”, ne-a declarat căpitan Petru Iftene, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.
În cursul anului trecut, pirotehniștii vasluieni au avut de-a face cu peste 400 de elemente de muniție găsite pe raza județului. Mai exact, în cadrul a 32 de misiuni de cercetare, identificare și transport pentru muniția neexplodată din timpul conflictelor militare, ei au ridicat 426 de elemente de muniție: 27 de proiectile, două grenade defensive, o grenadă ofensivă, o bombă de aruncător și 395 de cartușe.
”Pentru distrugerea controlată a muniției descoperite și ridicate de pe raza județului, echipa pirotehnică a organizat, în 2016, trei misiuni de distrugere. Au fost asanate toate cele 426 de elemente de muniție”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *