miercuri , 19 iunie 2019, 06:38
Home / Local / Actualitate / Şofer acuzat că a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

Şofer acuzat că a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare


Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pe Bogdan Radu, pentru ucidere din culpă.
Iniţial, Judecătoria Vaslui îl condamnase pe tânărul de 22 de ani la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Însă, în urma apelului făcut de către părinţii elevului mort în urma accidentului, magistraţii ieşeni au majorat pedeapsa cu un an şi jumătate, ceea ce a dus la transformarea acesteia în închisoare cu executare.
De asemenea, Curtea de Apel Iaşi a menţinut şi pedeapsa accesorie, prin care Bogdan Radu are interdicţia de a mai conduce autovehicule timp de trei ani după ispăşirea pedepsei.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Radu a accidentat cu maşina un elev de 16 ani pe o trecere de pietoni din zona centrală a municipiului Vaslui. Adolescentul, care ieşise de la cursuri de la Colegiul ”Anghel Rugină”, traversa regulamentar, însă şoferul nu a respectat culoarea roşie a semaforului. După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, adolescentul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, el fiind comă profundă. Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iaşi, unde a murit, mai multe organe fiind prelevate şi donate unor persoane aflate pe liste de aşteptare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *