miercuri , 17 octombrie 2018, 16:58
Home / Local / Actualitate / Jandarmii au controlat târgurile sătești

Jandarmii au controlat târgurile sătești


În perioada 11-12.02.2017, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui au acţionat pentru combaterea unor activităţi de comerţ ilicit în zona de competenţă în mediul rural cu ocazia târgurilor comunale organizate în localităţile: Berezeni, Vetrişoaia, Drânceni şi Arsura.
Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost aplicate un număr de 15 de sancţiuni contravenţionale şi s-a luat măsura confiscării de bunuri în valoare de 1660 lei pentru omisiunea întocmirii şi afişării la locurile de desfacere şi servire a preţurilor şi tarifelor şi efectuarea de activităţi de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege, fapte prevăzute de Legea nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
Urmare a constatărilor efectuate lucrătorii din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui aduc la cunoştinţă cetăţenilor că următoarele fapte sunt sancţionate conform legii:
– omisiunea întocmirii şi afişării, în unitate, la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife;
– efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public din Vaslui

Într-o ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru investiția ”Eficientizarea și extinderea sistemului …

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Vaslui a fost reținut de polițiștii rutieri …