luni , 21 septembrie 2020, 10:58
Home / Local / Actualitate / Episcopia Hușilor, la bilanț

Episcopia Hușilor, la bilanț


Sâmbătă, 4 februarie, la Palatul Episcopal din Huși, a avut loc ședința anuală a Adunării eparhiale, prezidată de Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor. De menționat că activitatea Administrației eparhiale se desfășoară în cadrul a șapte sectoare: Administrativ-Bisericesc, Învățământ și activități cu tineretul, Cultural și comunicații media, Social-Filantropic și misionar, Economic și Financiar-Contabil, Patrimoniu și Construcții bisericești, Exarhatul mănăstirilor.
Raportul Sectorului Social-Filantropic și Misionar a fost prezentat de preotul Cosmin Gubernat, consilier al Episcopiei Hușilor: “Sub aspect social-filantropic, cu binecuvântarea și implicarea directă a Preasfințitului Părinte Corneliu și cu sprijinul generos oferit din Germania și Olanda, în 2016, au fost aduse la Azilul de bătrâni de la Giurcani mai multe transporturi de paturi noi, cu saltele și noptiere, pentru echiparea totală a saloanelor ocupate de persoanele rezidente. De asemenea, au fost dotate cu mobilier nou Școala generală 6 Vaslui (50 de pupitre și scaune), Școala Delești (240), Școala Chircești (75), Grădinița Delești (25), Grădinița Poienești (25), Grădinița 2 Negrești (25), Grădinița Căzănești (25), Grădinița Crăciunești (25), Grădinița Tatomirești (25). Elevii Școlii Târzii au primit, de asemenea, 150 de ghiozdane cu rechizite. Totodată, au fost donate, prin intermediul parohiilor, aproximativ 400 de pătuțuri pentru copii. Prin parteneriatul cu Fundația Motivation România, s-a venit în întâmpinarea nevoilor celor defavorizați și aflați în situații limită, prin donații de scaune rulante și alte dispozitive de acest gen”.
Nu au fost uitați nici elevii necăjiți: “Din punct de vedere educațional, prin acordarea a 80 de burse copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar, prin numeroasele ajutoare constând în bani, haine, rechizite, alimente, acordate copiilor și tinerilor, prin concursurile și excursiile care s-au organizat pentru ei, s-a încercat contracararea fenomenului de abandon școlar, precum și întâlnirea cu spiritualitatea ortodoxă, dătătoare de valori perene”.
În raportul sectoarelor Economic și Financiar-Contabil, Patrimoniu și Construcții bisericești, a fost prezentată activitatea pe anul trecut, dar și proiectele care se derulează în prezent: “Facem referire la numeroasele șantiere de biserici și complexe sociale ale parohiilor. Unele se află în curs de finalizare, altele au fost sfințite de Preasfințitul Corneliu. În eparhie mai sunt 36 de biserici în construcție, alte 20 în curs de pictare, precum și nouă edificii în curs de construcție sau restaurare”.
“Preasfințitul Părinte Corneliu a făcut o trecere în revistă a principalelor provocări cu care s-a confruntat Episcopia Hușilor în anul ce a trecut, amintind totodată de proiectele care se vor derula anul acesta, care au nevoie de colaborarea strânsă dintre Biserică și factorii decidenți ai instituțiilor publice și private. De asemenea, a rostit o frumoasă meditație despre problema prezenței răului în lume și calea plină de lumină pe care o indică și o propune permanent Biserica”, se arată pe site-ul Episcopiei Hușilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *