luni , 16 iulie 2018, 10:38
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, fruntaș la avorturi

Vasluiul, fruntaș la avorturi


Anul trecut, numărul întreruperilor de sarcină la nivelul județului Vaslui a crescut în mod alarmant, cu aproape 40%, în condițiile în care sunt luate în calcul doar datele certe din sistemul public. Nu se știe câte vasluience au apelat și în particular la avorturi.
“În cursul anului trecut, la nivelul județului s-a înregistrat o creștere cu 40% a numărului de avorturi comparativ cu 2015. Dintre cele aproape 1.000 de întreruperi de sarcină înregistrate în sistemul public, 100 au fost la grupa de vârstă 15-19 ani. Ponderea întreruperilor de sarcină se înregistrează în mediul rural”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.
În același timp, numărul nașterilor s-a menținut cam la aceeași cotă ca în anul precedent.
“Anul trecut au fost luate în evidență circa 2.000 de gravide, dintre care un sfert aveau vârste cuprinse între 15-19 ani. Ponderea se înregistrează tot în mediul rural”, a mai spus Mihaela Topliceanu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a convocat astăzi într-o ședinţă de urgență Colegiul Prefectural. Subiectul principal al …

Punct de colectare pentru sinistrați la sediul DJST Vaslu

Instituția Prefectului-județul Vaslui pune la dispoziţie un punct de colectare pentru donațiile destinate persoanelor care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *