duminică , 20 septembrie 2020, 08:39
Home / Local / Actualitate / Nissan Qashqai căutat în Germania, depistat la Albiţa

Nissan Qashqai căutat în Germania, depistat la Albiţa


Poliţiştii de frontieră din Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu cetăţean R. Moldova care intenționa să scoată din spațiul Uniunii Europene un autoturism în valoare de aproximativ 90.000 lei, utilizând documente false.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit că mașina a fost declarată ca fiind furată, de către autoritățile din Germania, în aceeași zi în care a fost oprită la punctul de frontieră.

În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ivan P., în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Qashqai, înmatriculat în Germania.
Cu ocazia verificarii documentelor autoturismului, politistii de frontiera au constatat că certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate prezentate la control figurează în bazele de date ca fiind furate în alb din Germania, din luna noiembrie 2010.
Având în vedere cele constatate, au fost aprofundate verificările, iar în urma acestora s-a stabilit că autoturismul în cauză a fost închiriat legal de către un cetăţean azer de la o societate de profil din Germania şi că nu avea dreptul să circule în afara teritoriului Germaniei, fapt pentru care reprezentanții societății au solicitat reținerea mijlocului de transport. Societatea în cauză a reclamat dispariţia autoturismului autorităţilor de poliţie din Germania, iar în data de 02.02.2017, autoturismul în cauză a fost semnalat ca fiind furat din Germania de către autorităţile germane.
Cu privire la aspectele constatate, Ivan P. a declarat că a preluat autoturismul din Praga și trebuia să-l predea unei persoane necunoscute în Chişinău, în data de 02.02.2017, fără a avea cunoştinţă despre faptul că acesta este cautat de autorități sau implicat în vreun litigiu.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals iar autoturismul, în valoare de 90.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui în vederea continuării cercetărilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *