joi , 21 martie 2019, 13:27
Home / Local / Actualitate / O noua sedinta a Colegiului Prefectural

O noua sedinta a Colegiului Prefectural

16195389_1734717850083997_8394796506028419567_n
Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN, a condus joi, 26 ianuarie 2017, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Administrativ.
Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi au fost legate de administrarea și gestionarea indemnizației pentru creșterea copilului, precum și prezentarea unor aspecte legate de controlul metrologic legal privind mijloacele de măsurare şi măsurările care se utilizează în domenii de interes public.
În prima parte a ședinţei, Mitrița Nechita, șef serviciu al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, a prezentat actul normativ privind programul de acordare a concediului și indemnizației pentru creșterea copiilor, cu modificările aduse începând cu 1 iulie 2016. Potrivit datelor de la AJPIS, la nivelul judeţului Vaslui, în luna decembrie a anului trecut, au existat 1.836 de beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, din care 243 erau bărbați, iar stimulentul de inserție a fost achitat pentru 667 de beneficiari. Dintre aceștia, aproape 80 la sută primesc indemnizația minimă de 1.063 lei. În județ sunt doar 12 beneficiari care primesc indemnizație mai mare de 4.000 lei. Cea mai mare indemnizație plătită de instituție este în cuantum lunar de 34.437 lei.
”Din analiza noastră se observă a scădere a numărului de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului de la an la an, care se datorează atât scăderii natalității, cât și a situației socio-economice precare a familiilor care nu realizează venituri impozabile. Având în vedere că în luna decembrie 2016, am plătit alocații de stat pentru 8.629 copii cu vârsta de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, ar fi trebuit să plătim indemnizații și stimulente de inserție pentru 8.629 de familii, dar acestea s-au plătit doar pentru 2.503 familii (29%), deorece în restul familiilor de 6.793 (71%), nici unul dintre părinți nu a realizat în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului venituri impozabile sau nu s-a aflat în perioade asimilate (șomaj, concedii medicale etc) și în consecință nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru acordarea indemnizației”, a spus Mitrița Nechita, șef serviciu AJPIS Vaslui.
În ceea ce privește controlul metrologic legal privind mijloacele de măsurare și măsurările care se utilizează în domenii de interes public, expertul Valerică Holban, de la Serviciul Județean de Metrologie Legală (SJML) Vaslui a declarat că prin verificările metrologice periodice efectuate de laboratorul serviciului, s-a realizat în anul 2016 intrarea/menținerea în legalitate a unui număr de 1.700 de mijloace de măsurare utilizate în domeniul reglementat.
”În județul Vaslui, legalitatea mijloacelor de măsurare este asigurată pentru anumite sortimente și de laboratoare ale unor operatori economici, care au fost autorizate de către Biroul Regional de Metrologie Legală să efectueze verificări metrologice. În cursul anului 2016, laboratorul SJML Vaslui a rezolvat și solicitări de etalonare pentru un număr de 682 mijloace de măsurare”, a conchis Valerică Holban.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *