sâmbătă , 15 decembrie 2018, 11:19
Home / Local / Actualitate / DOSARE PENALE PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

DOSARE PENALE PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

tigari
Polițiștii desfășoară acțiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări și pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care desfășoară operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

În ultimele zile, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad și Poliției Locale Bârlad, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant două persoane care comercializau fără drept țigarete de proveniență Republica Moldova.
B. Viorel a fost depistat în flagrant în fața unui magazin de pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Bârlad. Bărbatul avea asupra sa, într-o sacoșă, 320 de țigarete marca Plugarul de proveniență Republica Moldova pe care intenționa să le valorifice.
De asemenea, în zona Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad polițiștii au identificat-o pe B. Lucreția, de 39 de ani, din municipiul Bârlad. Acesta avea asupra ei și oferea spre vânzare 140 țigarete marca Plugarul de provenienta Republica Moldova.
Țigaretele găsite asupra celor două persoane au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *