luni , 25 martie 2019, 07:24
Home / Local / Actualitate / Mica Unire, marcată alături de elevii Școlii ”Constantin Parfene”

Mica Unire, marcată alături de elevii Școlii ”Constantin Parfene”

scoala3
Prefectul județului Vaslui, Isabel BOGDAN, a dansat Hora Unirii alături de elevii Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui, invitat la activitatea, coordonată de învățătoarea Maria Popa, profesoarele Elena Carla Monalisa Prelipcean și Irina Matcaşu, gazdă fiind Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.
În deschidere, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să le transmită copiilor câteva cuvinte legate de însemnătatea actului de la 24 ianuarie 1859.
”După 158 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România. De aceea, trebuie să ne cinstim valorile poporului român, care au contribuit la primul pas către marea unire de la 1 decembrie 1918. Să privim această zi cu bucurie și cu încredere în forțele proprii, pentru ca România să aibă un viitor mai bun!”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.
Activitatea Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui face parte din proiectul ,,Trăim și simțim românește”, iar o primă acțiune a avut loc de Ziua Națională a României, urmată de o donație pentru copiii cu dizabilități în pragul sărbătorilor de iarnă.
”Ne-am propus să găsim modalități care să contribuie la insuflarea dragostei de țară, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești, pentru realizările istorice și culturale, precum personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până azi. În această zi de sărbătoare, ne îndreptăm cu cele mai speciale gânduri către cei care vorbesc, simt și gândesc românește. O datorie sfântă avem: să nu uităm marile evenimente ale neamului românesc, pe cei care au făurit istoria națională și care și-au pus pieptul în calea furtunii pentru realizarea celui mai măreț act istoric al românilor”, a conchis Maria Popa.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *