duminică , 20 ianuarie 2019, 21:39
Home / Local / Actualitate / Conditiile de functionare a abatoarelor de capacitate mica

Conditiile de functionare a abatoarelor de capacitate mica

Abator

A fost publicata în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 1056/28.12.2016, a Ordinului președintelui ANSVSA nr. 140/2016 pentru modificarea și completarea prevederilor Ordinului președintelui ANSVSA nr. 35/2011 care stabilește condițiile minime de funcționare pentru abatoarele de capacitate mică;
Din 27.01.2017 vor intra în vigoare prevederile Ordinului președintelui ANSVSA nr. 140/2016 pentru modificarea și completarea prevederilor Ordinului președintelui ANSVSA nr. 35/2011 care stabilește condițiile minime de funcționare pentru abatoarele de capacitate mică, act normativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1056/28.12.2016.
Prin acest act normativ se creează posibilitatea înființării unor unități de abatorizare locale de tipul centrelor de sacrificare/puncte de tăiere integrate în ferma, unde micii fermieri/crescătorii de animale ungulate domestice (bovine, ovine, caprine, porcine) pot să își sacrifice animalele din fermele proprii, obiective noi care trebuie supuse procedurii de autorizare sanitară veterinară în conformitate cu prevederile Ordinului președintelui ANSVSA nr. 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare a unităților care produc, prelucrează, depozitează, transportă și/sau distribuie produse de origine animală.
Carcasele/Semicarcasele/Sferturile şi organele obţinute în urma sacrificării în centrele de sacrificare şi punctele de sacrificare la nivelul fermei vor putea fi comercializate pe teritoriul naţional către măcelării, carmangerii, restaurante, cantine, pensiuni turistice şi magazine alimentare.
În vederea implementării acestor prevederi, precum și pentru a preveni posibilitatea livrării cărnii și organelor către alte State Membre ale U.E. sau țări terțe, medicii veterinari oficiali au obligația să specifice în documentele sanitare veterinare obligatorii , denumirea și tipul unității de destinație (măcelarie, carmangerie, restaurant, cantină, pensiune turistică, magazin alimentar), adresa și numărul de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor acordat de DSVSA județeana, pentru aceasta unitate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *