vineri , 18 septembrie 2020, 10:29
Home / Local / Actualitate / Pistol şi muniţie neletale, depistate la controlul de frontieră

Pistol şi muniţie neletale, depistate la controlul de frontieră

DSC09294

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a depistat un tânăr din R. Moldova care intenționa să intre în Romania cu un pistol cu aer comprimat şi 483 proiectile aferente acestuia, din categoria armelor şi muniţiilor de foc neletale, fără a deține documentele necesare.

În data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, Ion V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 19 ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, a descoperit, ascuns şi nedeclarat, pe corpul lui Ion V., la brâu, sub haine, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, un pistol, în interiorul căruia se afla un încărcător fără muniţie şi un tub cu aer comprimat. Totodată, în bagajul personal au fost descoperite 250 de proiectile de calibru 4,5 mm, 3 tuburi cu aer comprimat şi o cutie cu 230 proiectile din plumb de 4,5 mm.
În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că atât pistolul, cât şi proiectilele descoperite fac parte din categoria armelor şi muniţiilor de foc neletale.
Cu privire la cele constatate, Ion V. a declarat că a achiziţionat arma şi muniţia din R. Moldova, de la un conaţional, în urma unui anunţ pe internet, plătind suma de 1.000 lei moldoveneşti. De asemenea, tânărul a mai declarat că nu a ştiut că la intrarea în România trebuia să-l declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deţinerea sau transportul acestuia.
Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

A fost inaugurat Centrul Comunitar Integrat de la Huși

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la inaugurarea Centrului Comunitar Integrat …

Incendii de vegetaţie uscată în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui

Două incendii de vegetaţie uscată au izbucnit, miercuri, în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *