sâmbătă , 19 septembrie 2020, 21:08
Home / Local / Actualitate / Vin simularile la clasa a opta

Vin simularile la clasa a opta

isj-vaslui-300x160

După ce elevii și profesorii vasluieni s-au bucurat de o vacanță surprinzător de prelungită, trebuie să le aducem la cunoștință că testările bat la… geam, Ministerul Educației emițând un ordin recent privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii de a XI-a și a XII-a.
Astfel, prin Ordinul 3004 din 4 ianuarie 2017, se stabilesc disciplinele la care se vor organiza simulările, calendarul probelor scrise, precum și conținuturile pentru fiecare disciplină. Una dintre noutățile din acest an – care nu-i va bucura deloc pe profesorii de română și matematică – este aceea că simulările probelor scrise pentru Evaluarea Națională se suprapun cu cele ale probelor pentru examenul de Bacalaureat, conform calendarului aprobat.
Pe 13 martie, este programată proba scrisă la Limba și literatura română, atât la clasa a VIII-a, cât și la a XII-a, pe 15 martie fiind programată Matematica la gimnaziu și proba obligatorie a profilului pentru liceeni. În data de 17 martie, va avea loc ultima simulare scrisă pentru Bacalaureat – proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a).
În ultima zi din martie, se vor afișa rezultatele.
E bine de știut că modelele de subiecte elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare sunt publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *