duminică , 16 decembrie 2018, 10:38
Home / Local / Actualitate / Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui

Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui

ger

Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui, iar cei găsiţi în stare de hipotermie au fost transportaţi la Spitalul local de Urgenţă. În aceste condiţii, autorităţile reiau apelul către populaţie de a nu pleca la drumuri lungi, dacă nu este absolută nevoie.
Este important, spun autorităţile, ca oamenii să nu pornească la drum, fie pe jos sau în maşini, întrucât există riscul înzăpezirii. Deja, la nivelul judeţului Vaslui, s-au înregistrat patru morţi din cauza frigului, două persoane fiind decedate în locuinţe, iar două fiind găsite pe stradă. De asemenea, a crescut numărul de persoane aduse la spital cu degerături, dar şi cazurile de persoane găsite în şoc hipotermic.
Medicul Muhamad Awad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui: “Am acordat primul ajutor, o încălzire activă cu pături şi cu ce am avut noi în ambulanţă, plus soluţii perfuzabile şi am reuşit să ridicăm temperatura. Este al treilea caz pe ziua de azi”.
Autorităţile judeţului au reiterat apelul către populaţie, de a evita plecarea la drum în aceste condiţii meteo, mai ales către mediul rural.
Ambulanţa Vaslui a făcut şi ea apel către solicitanţi de a suna la 112 doar pentru cazurile reale de urgenţe, asta pentru a nu suprasolicita inutil serviciul.
Direcţia de Sănătate Publică, la rândul său, recomandă persoanelor care se expun temperaturilor scăzute, să aibă îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare, să consume ceai cald şi pe cât posibil, să evite expunerea prelungită la frig.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *