marți , 19 februarie 2019, 11:06
Home / Local / Actualitate / Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui

Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui

ger

Patru oameni au murit de frig în judeţul Vaslui, iar cei găsiţi în stare de hipotermie au fost transportaţi la Spitalul local de Urgenţă. În aceste condiţii, autorităţile reiau apelul către populaţie de a nu pleca la drumuri lungi, dacă nu este absolută nevoie.
Este important, spun autorităţile, ca oamenii să nu pornească la drum, fie pe jos sau în maşini, întrucât există riscul înzăpezirii. Deja, la nivelul judeţului Vaslui, s-au înregistrat patru morţi din cauza frigului, două persoane fiind decedate în locuinţe, iar două fiind găsite pe stradă. De asemenea, a crescut numărul de persoane aduse la spital cu degerături, dar şi cazurile de persoane găsite în şoc hipotermic.
Medicul Muhamad Awad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui: “Am acordat primul ajutor, o încălzire activă cu pături şi cu ce am avut noi în ambulanţă, plus soluţii perfuzabile şi am reuşit să ridicăm temperatura. Este al treilea caz pe ziua de azi”.
Autorităţile judeţului au reiterat apelul către populaţie, de a evita plecarea la drum în aceste condiţii meteo, mai ales către mediul rural.
Ambulanţa Vaslui a făcut şi ea apel către solicitanţi de a suna la 112 doar pentru cazurile reale de urgenţe, asta pentru a nu suprasolicita inutil serviciul.
Direcţia de Sănătate Publică, la rândul său, recomandă persoanelor care se expun temperaturilor scăzute, să aibă îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare, să consume ceai cald şi pe cât posibil, să evite expunerea prelungită la frig.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *