duminică , 20 septembrie 2020, 08:31
Home / Local / Actualitate / Două mandate europene de arestare puse în aplicare de polițiști

Două mandate europene de arestare puse în aplicare de polițiști

index
Polițiștii au pus în executare două mandate europene de arestare emise pe numele a doi bărbați, în vârstă de 27 și 44 de ani, pentru infracțiuni contra patrimoniului.

În această săptămână, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale și Postului de Poliție Dragomirești au depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Dragomirești, care era urmărit internaţional. Acesta a fost identificat de polițiști la o locuință din comuna Dragomirești.
În luna octombrie 2015, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Bacău la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probațiune Vaslui. Acesta fusese condamnat pentru comiterea infracțiunilor de furt și violare de domiciliu, fapte comise în anul 2011 pe raza județului Bacău.
Întrucât bărbatul nu a respectat obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune Vaslui, în luna octombrie 2016, Judecătoria Bacău a dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării de 3 ani închisoare și executarea acesteia. În luna decembrie 2016, bărbatul a fost dat în urmărire internațională.

De asemenea, un bărbat de 27 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească a fost depistat de polițiștii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Albița în timp ce intra în România.
Pe numele bărbatului, autorităţile din Italia au emis mandat european de arestare fiind condamnat la 2 ani, 5 luni și 25 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt.

Bărbatul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui care l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, pe numele lui fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Cel în cauză urmează a fi prezentat magistraților Curții de Apel Iași, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile judiciare din Italia.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *