vineri , 18 septembrie 2020, 08:30
Home / Local / Actualitate / Cod portocaliu de ger în județul Vaslui

Cod portocaliu de ger în județul Vaslui

ger
Prefectul Isabel BOGDAN anunță că județul Vaslui a intrat sub avertizare cod portocaliu de ger. Avertizarea este valabilă începând de luni, ora 10, până marți, 10 ianuarie. În intervalul menţionat, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.
” În contextul răcirii bruşte a vremii în următoarele zile, atenţionăm populaţia să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată temperaturilor scăzute. Perioada de expunere la frig trebuie să fie limitată cât mai mult posibil, deoarece potrivit medicilor, expunerea prelungită la temperaturi joase şi umiditate poate conduce la hipotermie”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.
Reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunță că la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă, fiind preconizată o minimă termică în jurul a minus 20 – minus 18 grade.
Pe toată perioada în care s-a instituit cod portocaliu de ger se mențin hotărârile luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență privind patrularea, identificarea, preluarea și transportarea persoanelor fără adăpost la centrele de cazare sau la unitățile sanitare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

A fost inaugurat Centrul Comunitar Integrat de la Huși

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la inaugurarea Centrului Comunitar Integrat …

Incendii de vegetaţie uscată în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui

Două incendii de vegetaţie uscată au izbucnit, miercuri, în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *