vineri , 19 octombrie 2018, 03:11
Home / Local / Actualitate / O ambulanţă care urma să ajungă la un pacient care făcuse un infarct, blocată timp de peste două ore pe un drum înzăpezit

O ambulanţă care urma să ajungă la un pacient care făcuse un infarct, blocată timp de peste două ore pe un drum înzăpezit

salvare-zapada

O ambulanţă cu medic din judeţul Vaslui, care urma să ajungă la un pacient în stare gravă care suferise un infarct, a stat blocată timp de peste două ore pe un drum înzăpezit. Autosanitara a fost scoasă dintre zăpadă cu ajutorul unui buldoexcavator cu lamă, intervenţia echipajului medical durând aproape cinci ore.
Un bărbat de 68 de ani, din localitatea vasluiană Lingurari, a ajuns la spital, sâmbătă dimineaţă, în stare gravă, la aproape cinci ore de la apelul făcut la numărul de urgenţă 112 de către familia sa, după ce ambulanţa cu medic trimisă la el a rămas înzăpezită.
La solicitarea echipajului medical, autorităţile locale au intervenit cu un buldoexcavator cu lamă, cu ajutorul căruia au fost îndepărtate sulurile de zăpadă formate pe şosea pe o lungime de aproximativ un kilometru.
”Am stat înzăpeziţi timp de peste două ore, pe drumul dintre şoseaua Bârlad – Dragomireşti şi localitatea Lingurari. Pacientul l-am preluat în stare gravă, cu angină pectorală post infarct miocardic, şi l-am transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, medicul Dan Ungureanu.
Potrivit acestuia, bărbatul de 68 de ani va fi, cel mai probabil, transferat la clinica de cardiologie din Iaşi, având în vedere starea gravă în care se afla.
Judeţul Vaslui s-a aflat sub cod galben de viscol de joi seară, atenţionarea fiind prelungită sâmbătă de către meteorologi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Dosar penal pentru braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbaţi în …

Vasluiul va găzdui un Târg de antichități

La Silver Mall va fi organizată prima ediție a Târgului de antichităţi. Sâmbătă și duminică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *