duminică , 27 septembrie 2020, 02:21
Home / Local / Învăţămant / Dascălii vasluieni nu mai vor directori

Dascălii vasluieni nu mai vor directori

isj-vaslui-300x160
Luni, 9 ianuarie, elevii și dascălii revin la cursuri, însă conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui are mari bătăi de cap, neștiind cu cine să acopere cele 67 de posturi de director și 26 de director adjunct vacante.
”Dascălii nu sunt interesați de aceste posturi vacante și nici nu-i putem obliga să le accepte”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Cele mai mari probleme sunt la gimnaziile ”Mihai Eminescu” și ”Mihail Sadoveanu”, unde nici un cadru didactic nu și-a manifestat intenția să ocupe funcțiile de conducere. La fel se întâmplă și la Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, unde Daniela Popescu nu și-a găsit un coleg disponibil, cu care să facă echipă la conducerea liceului.
La Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui sunt două propuneri pentru funcția de director adjunct: Carmen Pavel și Mihaela Lefter.
În mediul rural, situație este și mai cruntă, zeci de școli intrând în blocaj, în lipsă de profesori, care să preia funcțiile manageriale.
”Conform metodologiei, cei care nu s-au înscris la concurs şi ocupă în acest moment funcţii de conducere nu mai pot fi numiţi cu delegaţie. Din păcate, am organizat mai multe runde pentru a găsi cadre didactice competente pentru a ocupa funcţiile de conducere, fără rezultat. Am solicitat inspectorilor să meargă în școli, pentru a găsi persoane îndreptățite să ocupe aceste posturi. Sperăm ca săptămâna viitoare să rezolvăm această situație. Am anunțat și Ministerul de postura în care ne regăsim”, a mai declarat șefa învățământului vasluian.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au precizat că dascălii propuși pentru funcțiile de conducere trebuie să facă parte din Corpul Național de Experți și să aibă cel puțin gradul didactic II.
Detașarea în interesul învățământului se face începând cu data de 9 ianuarie, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începutul noului an școlar.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *