miercuri , 23 ianuarie 2019, 01:19
Home / Local / Actualitate / O casieră de la C.A.R. Pensionari Bârlad a fost trimisă în judecată

O casieră de la C.A.R. Pensionari Bârlad a fost trimisă în judecată

c-a-r
O casieră de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad a fost trimisă în judecată de procurorii bârlădeni. Femeia este acuzată că a delapidat instituţia, efectuând credite în numele pensionarilor, fără ştirea acestora. Este al doilea caz de acest gen înregistrat la CARP Bârlad, care este condusă de un fost procuror.
Casiera lucra în cadrul C.A.R.P. din februarie 2009, când între C.A.R. Pensionari Bârlad și Agenţia Teritorială Puieşti s-a înregistrat un contract de colaborare. În august 2010, contractul de colaborare încheiat între C.A.R.P. Barlad şi inculpată a încetat în urma rezilierii unilaterale, ca urmare a sesizărilor mai multor membri care reclamau nereguli în activitatea casierei. Pe fir au intrat şi poliţiştii care au declanșat o anchetă.
În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că femeia a întocmit patru contracte de creditare în fals, pe numele unor pensionari, fără ştirea acestora, însușindu-şi sumele de bani.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, casiera se folosea de actele pensionarilor, aflate în arhiva instituţiei şi efectua semnături în numele acestora. Valoarea împrumuturilor obţinute în mod fraudulos variază între 1.000 şi 7.000 de lei.
De asemenea, semnăturile giranţilor de pe angajamentele de plată au fost executate tot de către casieră. Femeia s-a ales cu dosar de cercetare penală care a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Bârlad.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *