miercuri , 19 iunie 2019, 07:08
Home / Local / Actualitate / Târg de Crăciun la Şcoala “Constantin Parfene”

Târg de Crăciun la Şcoala “Constantin Parfene”

targ-de-craciun1
Locul, în care s-au organizat standurile în acest an, a fost plin de voie bună, de culoare, de sclipici, de globuri şi felicitări. Toate acestea au fost confecţionate în timpul orelor de abilităţi practice, împreună cu dascălii, sau acasă, împreună cu părinţii, care au intrat degrabă în jocul copiilor decupând, lipind sau tricotând. Organizatorii şi-au dorit prin această manifestare să valorifice, într-un cadru organizat, obiectele confecţionate de elevi, să dezvolte competenţe antreprenoriale şi sociale, să implice şi să responsabilizeze elevii, profesorii şi părinţii în activităţi caritabile, dar au realizat mult mai mult, date fiind numărul mare de standuri, de participanţi, entuziasmul cu care toată lumea s-a dedicat şi zâmbetul datorat minunatului sentiment pe care l-au simţit cu toţii dăruind.
„Mulţi dintre copii au decis, cu banii obţinuţi, să facă bucurii altor semeni de-ai lor. De aceea, sloganul clasei noastre, creat chiar de elevi, a fost <>. A fost o activitate cu specific practic, în care copiii şi-au putut dezvolta abilităţile antreprenoriale, fiind adevăraţi comercianţi”, a declarat profesorul pentru învăţământul primar, Nastica Olaru
”Ne bucurăm că toţi participanţii la acest târg au venit cu gândul de a cumpăra ceva creat de mâinile noastre!”, a completat Daria Palade, elevă în clasa a IV-a.
Invitaţii prezenţi, inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, Petronela Năstase, şi directorul Sucursalei BRD Vaslui, Elena Munteanu, au apreciat faptul că această activitate contribuie foarte mult la formarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor.
„Târgul de Crăciun a devenit o tradiţie a şcolii noastre, fiind aşteptat cu nerăbdare de către elevi, părinţi, bunici, în fiecare an. Atmosfera este foarte plăcută, iar valenţele formative ale unei astfel de activităţi extracurriculare sunt multiple”, a conchis prof. Daniela Crizantema Nane, directorul Şcolii „Constantin Parfene”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *