sâmbătă , 19 septembrie 2020, 21:35
Home / Local / Actualitate / Seară magică la Biserica “Sf.Ioan Botezătorul”

Seară magică la Biserica “Sf.Ioan Botezătorul”

concert-colinde2
A devenit tradiţie ca Primăria să-i desfete pe vasluieni cu adevărate capodopere culturale în prag de Crăciun. După Mariana Anghel şi Doru Vişan, colindul specific Transilvaniei a fost adus în cetatea lui Ştefan Vodă de un alt reprezentant de seamă a folclorului autentic, Dinu Iancu Sălăjanu. În acopaniamentul grupului instrumental “}ara Silvaniei”, acesta a reuşit să le mângâie sufletele celor aproape 300 de vasluieni prezenţi la concert, prin vocea paşnică, care te îmbie în atmosfera Crăciunului, împărţind căldură spirituală cât pentru o iarnă întreagă, graţie colindului autentic.
Atmosfera de linişte şi pace a Crăciunului a fost creată şi de “Fantasia” lui Vasile Negură. Fetele s-au întrecut pe sine prin rafinament interpretativ, frumuseţea repertoriului abordat, mesajul coralei fiind acela de a fi mai buni, mai darnici, mai iubitori şi mai toleranţi cu cei din jur.
Colinde precum „O, ce veste minunată!”, „La Vifleem” ori „Colindiţa” au creat emulaţie, iar profesorul Sorin Popoiu a reuşit să smulgă stropi de fericire pe chipurile celor prezenţi cu ajutorul cuvintele meşteşugite cu migală, ce au mers direct la suflet.
La concert a participat şi primarul Vasile Pavăl, care a ţinut să le mulţumească invitaţilor: “Ne-au oferit o seară magică, iar pentru acest lucru merită aplauzele noastre. Spectacolul a fost excepţional, sunt convins că nu va fi uitat curând. Vreau să vă spun că sunt un norocos. Nu e suficient să faci o stradă, să construieşti ceva, mai trebuie să oferi şi sufletului, iar dumneavoastră aţi oferit foarte mult sufletului. Este cel mai frumos dar în prag de Crăciun”.
concert-colinde1

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *